Onze honden

Kaatje, onze Engelse cockerspaniël, is onze oudste hond. Ze komt uit een echte werklijn, ideaal om ongedierte op te sporen. Naar mensen toe is Kaatje zeer sociaal en altijd op zoek naar een aaitje. Ze wordt enorm graag geborsteld.

Nala, onze Tervuerense herder, is een echte Belgische herdershond. Nala wordt opgeleid om onze schapen te hoeden. Verder is Nala net als Kaatje enorm sociaal naar mensen toe: ze is een echte kindervriend en heeft steeds zin in een spelletje. Ook zij geniet erg van een borstelbeurt.

De honden kijken er al naar uit om samen op stap te gaan in de natuur!

Onze konijnen

Dit zijn onze konijnen Sprotje en Puk. De konijnen kregen bij ons een tweede kans. De vorige eigenaars konden de konijntjes niet meer opvangen. Bij ons zitten ze in een ruime ren met een hok. Ze laten zich makkelijk aaien en kijken uit naar het moment waarop ze eten krijgen. Elke dag vers hooi en wat brokjes, daar houden ze van. 
Het hok moet regelmatig uitgemest worden zodat hun huisje lekker knus blijft.

Onze schapen

Onze schapen zijn drie dames die hun naam danken aan de prinsessen van Prinsessia: Roos, Linde en Violette. (Zoals je kan merken, kiezen onze kinderen meestal de namen van onze dieren.) De schapen zijn nog wat schuchter, maar toch nieuwsgierig. Op termijn willen wij hen samen met Nala van weide naar weide brengen. Onze schapen zijn echte houtlandschapen, een schapenras dat ooit de Vlaamse weides bevolkte. Het is een oersterk ras dat zelfstandig kan lammeren en het hele jaar door op de weide kan.

Tot enkele jaren geleden was dit ras met uitsterven bedreigd door de komst van de massaproductie. Wij proberen dit levend erfgoed mee in stand te houden.

Onze katten

Onze katten Billy (kattin) en Oscar (kater), zijn de hele dag in de weer om muizen te vangen. De muisjes uit de velden durven immers al eens langs te komen om te snoepen van het eten van de dieren. Tussen al dat harde werk genieten deze katten van een warm plekje op de schoot en een aaitje op hun kopje.

Onze kippen

We hebben 5 kippen, 1 haan en momenteel 4 kuikens. Onze kippen zorgen voor verse eitjes en af en toe dus ook voor lieve kuikentjes.

Om ons lekkere eitjes te geven, moeten de kippen dagelijks de nodige zorg krijgen, zoals eten en drinken. Wekelijks het hok verversen hoort er ook bij. Elke dag eitjes roven en regelmatig de ren opruimen.

Onze varkens

Onze varkentjes Frits, Frets en Frats zijn drie hangbuikvarkentjes. Deze drie broertjes zochten samen een warm mandje en vonden dit bij ons. De varkens kunnen zowel binnen als buiten. Hun buitenren is vrij groot waardoor ze voldoende plaats hebben om te ravotten. De varkentjes zijn zeer nieuwsgierig en komen graag eens piepen in de tuin. Ze worden graag geborsteld en uiteraard kijken ze vooral of er niets te smikkelen valt. Hun stal moet natuurlijk ook regelmatig ververst worden.

Onze paarden

Onze paarden zijn Shadow, Carla en Blackie. Ze zijn koudbloedig: in iedere omstandigheid blijven ze rustig, zelfs al schrikken ze ergens van. Ze genieten er enorm van om geborsteld en gekamd te worden. Ze gaan graag mee op stap. Op termijn willen wij hen ook inzetten om op tocht te gaan met de koets.