Wie zijn wij?

Wij zijn Emily en Stijn en samen met onze drie kinderen Lot, Dree en Sil kochten wij vorig jaar onze droomboerderij.
Emily werkt al 15 jaar in het buitengewoon secundair onderwijs. Stijn was 14 jaar actief in het buitengewoon basisonderwijs en is ondertussen 7 jaar directeur van een basisschool in de buurt. Daarnaast gingen we ook meerdere jaren mee op kamp als begeleider voor jongeren met een beperking.

 

Onze visie
Wij zijn ervan overtuigd dat mensen met een beperking een plaats verdienen in de samenleving. Ondanks hun beperking hebben ze steeds vaardigheden die een meerwaarde kunnen bieden in de maatschappij.

Wij willen ook onze kinderen laten kennismaken met mensen met een beperking. Deze ervaringen zullen hen vormen tot volwassenen die onvoorwaardelijk openstaan voor anderen.

 

Een droom die uitkomt

Door onze ervaring met activiteiten op een zorgboerderij binnen het buitengewoon onderwijs, zijn wij beginnen dromen van een eigen zorgboerderij. Hiervoor gingen we op zoek naar een boerderij met voldoende ruimte voor dieren. Tijdens onze zoektocht kwamen we in Bekegem terecht. We vonden niet enkel de ideale infrastructuur maar ook de omgeving bleek een warm hart toe te dragen aan ons project. Een jaar later kunnen we beginnen bouwen aan onze droom.

 

Een warm nest

De volgende stap was een passende naam bedenken. Als zorgboerderij willen we een warm nest bieden aan onze hulpboeren (zorggasten).

Een nest waar iedereen welkom is en zijn unieke zelf kan zijn.

. 't Zilvernest was geboren.


 

Wij kijken ernaar uit om jullie binnenkort te mogen verwelkomen in ons warm nest!